niedziela, 18 maja 2014

Krem Ferrero Rocher


Zapraszam na mocno czekoladowo-orzechowy Krem Ferrero Rocher! Jest on moim odkryciem roku, najlepszy krem czekoladowy jaki do tej pory jadłam. Śmiem twierdzić, że jest nawet lepszy od kultowych pralinek Ferrefo Roche. Jest bardzo prosty, bardzo szybki w wykonaniu, no i oczywiście przepyszny! A najlepsze jest to, że idealnie wkomponuje się w wiele dań, od gofrów, naleśników, przez lody i wszelkie ciasta, po wyjadanie łyżeczką ze słoika. Bardzo polecam. Przepis odwzorowany z Moich Wypieków.
 
 
Składniki:
  • 400g serka Mascarpone (schłodzony)
  • 400g Nutelli bądź czekoladowo-orzechowego kremu kanapkowego
  • 100g mlecznej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej
  • 100g orzechów laskowych

1) Zmiksuj dokładnie na jednolitą masę serek z Nutellą
2) Dodaj schłodzoną czekoladę (mix), a następnie drobno posiekane orzechy laskowe.
3) Wszystko dokładnie zmiksuj, przełóż do miski i pozostaw pod przykryciem folii.

Krem nadaje się do spożycia także od razu po zrobieniu, ale jeśli chcecie przełożyć nim ciasto, to warto poczekać z 30 min.



Pozdrawiam, kinia

2 komentarze: