piątek, 16 sierpnia 2013

Wiśniowe Przetwory


Przetwory, bardzo aktualny temat na lato. Ja w zimie nigdy nie mogę obejść się bez wiśni, dlatego właśnie banalne przetwory wiśniowe, to jest to!

Wiśnie dokładnie wydryluj, następnie wsadzaj je do słoików, co jakiś czas zasypując łyżką cukru. W końcu, słoiki dobrze zakręć i włóż je do garnka napełnionego wodą i ze szmatką na spodzie. Gotuj na najmniejszym ogniu ok 30 min. Następnie wyłóż słoiki na blat, koniecznie do góry dnem i odczekaj kolejne 30 min. I to cała filozofia pysznych zimowych wieczorków owocowych...









Pozdrawiam, kiniaa

3 komentarze:

  1. Może i banalne, ale za to jakie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma to jak domowe przetwory. Moja babcia zawsze taki robi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Domowe przetwory - bomba! :)

    Ściskam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń