Przetwory, bardzo aktualny temat na lato. Ja w zimie nigdy nie mogę obejść się bez wiśni, dlatego właśnie banalne przetwory wiśniowe, to jest to!
Wiśnie dokładnie wydryluj, następnie wsadzaj je do słoików, co jakiś czas zasypując łyżką cukru. W końcu, słoiki dobrze zakręć i włóż je do garnka napełnionego wodą i ze szmatką na spodzie. Gotuj na najmniejszym ogniu ok 30 min. Następnie wyłóż słoiki na blat, koniecznie do góry dnem i odczekaj kolejne 30 min. I to cała filozofia pysznych zimowych wieczorków owocowych...
Wiśnie dokładnie wydryluj, następnie wsadzaj je do słoików, co jakiś czas zasypując łyżką cukru. W końcu, słoiki dobrze zakręć i włóż je do garnka napełnionego wodą i ze szmatką na spodzie. Gotuj na najmniejszym ogniu ok 30 min. Następnie wyłóż słoiki na blat, koniecznie do góry dnem i odczekaj kolejne 30 min. I to cała filozofia pysznych zimowych wieczorków owocowych...
Pozdrawiam, kiniaa
Może i banalne, ale za to jakie pyszne :)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak domowe przetwory. Moja babcia zawsze taki robi :)
OdpowiedzUsuńDomowe przetwory - bomba! :)
OdpowiedzUsuńŚciskam cieplutko!