środa, 1 maja 2013

Syrop Czekoladowy


Cześć,
Matura za pasem, a mnie cały czas chce się spać. Z pomocą przychodzi mi moja ulubiona kawa- Mokka, czyli z syropem czekoladowym. Przepis na sos odkryłam całkiem niedawno i polecam. Świetnie nadaje się do lodów, naleśników, deserów, kawy i kakao.W lodówce może stać nawet 3 miesiące.

  • 1 i 1/2 szklanki wody
  • 2/3 szklanki kakaa
  • 2 szklanki cukru
Do garnka wlej wodę, dodaj kakao i cukier - gotuj na małym ogniu, do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. Syrop odstaw do ostygnięcia. Przechowuj w lodówce.










Kawa z syropem niezwykle pachnie i smakuje, niekoniecznie musi być ona z ekspresu,
sypana również smakuje wyśmienicie, z dodatkiem bitej śmietany- mniam!




Pozdrawiam, kinia

2 komentarze:

  1. Nie wiem jak smakuje taki syrop ale wiem jedno....masz niesamowity talent do robienia zdjęć:-)

    OdpowiedzUsuń